Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus – kakaová piškóta
  • 140 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 4 g soli
  • 220 g krupicového cukru
  • 250 g jogurtu
  • 35 g kakaa
  • 2 g kypriaceho prášku
  • 4 g jedlej sódy
  • 2 g mletej škorice
Na zdobenie – šľahačka s mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 350 g mascarpone
Plnka – višne
  • 600 g odkôstkovaných višní
  • 350 ml višňovej šťavy
  • 2 PL krupicového cukru
  • 90 g kukuričného škrobu
  • 80 ml griotky
Na obalenie višní
  • 100 g višní
  • 100 g horkej čokolády

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. Korpus: V mise zmiešame suché suroviny, pridáme jogurt, olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech (30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút.
  3. Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha a pri nízkych otáčkach zašľaháme mascarpone.
  4. Višňová plnka: V šťave rozmiešame škrob, pridáme cukor a privedieme do varu. Za miešania varíme do zhustnutia, pridáme višne a nakoniec griotku. Necháme vychladnúť.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a jemne pokropíme griotkou. Natrieme višňovú plnku a necháme stuhnúť.
  6. Na povrch nanesieme šľahačku s mascarpone a dozdobíme višňami obalenými v čokoláde.
Korpus – kakaová piškóta
  • 140 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 4 g soli
  • 220 g krupicového cukru
  • 250 g jogurtu
  • 35 g kakaa
  • 2 g kypriaceho prášku
  • 4 g jedlej sódy
  • 2 g mletej škorice
Na zdobenie – šľahačka s mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)
  • 350 g mascarpone
Plnka – višne
  • 600 g odkôstkovaných višní
  • 350 ml višňovej šťavy
  • 2 PL krupicového cukru
  • 90 g kukuričného škrobu
  • 80 ml griotky
Na obalenie višní
  • 100 g višní
  • 100 g horkej čokolády
  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.
  2. Korpus: V mise zmiešame suché suroviny, pridáme jogurt, olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech (30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút.
  3. Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha a pri nízkych otáčkach zašľaháme mascarpone.
  4. Višňová plnka: V šťave rozmiešame škrob, pridáme cukor a privedieme do varu. Za miešania varíme do zhustnutia, pridáme višne a nakoniec griotku. Necháme vychladnúť.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a jemne pokropíme griotkou. Natrieme višňovú plnku a necháme stuhnúť.
  6. Na povrch nanesieme šľahačku s mascarpone a dozdobíme višňami obalenými v čokoláde.