Korpus: V mise zmiešame suché suroviny, pridáme jogurt, olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech (30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút.
Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha a pri nízkych otáčkach zašľaháme mascarpone.
Višňová plnka: V šťave rozmiešame škrob, pridáme cukor a privedieme do varu. Za miešania varíme do zhustnutia, pridáme višne a nakoniec griotku. Necháme vychladnúť.
Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a jemne pokropíme griotkou. Natrieme višňovú plnku a necháme stuhnúť.
Na povrch nanesieme šľahačku s mascarpone a dozdobíme višňami obalenými v čokoláde.
Korpus: V mise zmiešame suché suroviny, pridáme jogurt, olej a vajcia. Vymiešame hladké cesto a nalejeme ho na plech (30×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút.
Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha a pri nízkych otáčkach zašľaháme mascarpone.
Višňová plnka: V šťave rozmiešame škrob, pridáme cukor a privedieme do varu. Za miešania varíme do zhustnutia, pridáme višne a nakoniec griotku. Necháme vychladnúť.
Upečený korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a jemne pokropíme griotkou. Natrieme višňovú plnku a necháme stuhnúť.
Na povrch nanesieme šľahačku s mascarpone a dozdobíme višňami obalenými v čokoláde.