Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus kakaovo-perníkový
  • 7 vajec
  • 350 g kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 45 g kakaa
  • 3 PL oleja
  • 14 PL vriacej vody
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
Čokoládová ganache
  • 400 g horkej čokolády 54 %
  • 800 g smotany na šľahanie 36 %
  • 1 ČL instantnej kávy
Mangovo-marhuľový sirup s marhuľovým brandy
  • 150 g marhuľového kompótu
  • 150 g mangového pyré
  • 60 g marhuľového brandy
  • 20 g citrónovej šťavy
  • 30 g trstinového cukru
Mangové compotée
  • 600 g mrazeného manga
  • 90 g mangového pyré
  • 12 g pektínu
  • 90 g kryštálového cukru
  • kyselina citrónová (podľa potreby)
Obterová ganache
  • 150 g masla
  • 270 g horkej čokolády 54 %
  • 30 g kakaového masla
Mach
  • 1 ks vajce
  • 30 g medu
  • 12 g kryštálového cukru
  • 25 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • zelená farba
Ozdoba
  • 8 ks jedlého papiera

Postup

  1. Korpus: Vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Suché suroviny preosejeme. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej a vodu. Opatrne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Do tejto zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (18 cm forma + 18 cm kovová miska). Pečieme pri 170 °C cca 30–35 min.
  2. Čokoládová ganache: Zohrejeme smotanu s kávou tesne pod bod varu. Nalejeme ju na čokoládu a necháme postáť. Premiešame ponorným mixérom, prikryjeme fóliou a necháme vychladiť. Pred použitím vyšľaháme (ručne, aby sme ju neprešľahali).
  3. Mangovo-marhuľový sirup: Marhule rozmixujeme, pridáme pyré, citrónovú šťavu a cukor, povaríme. Na záver pridáme marhuľové brandy.
  4. Mangové compotée: Mango a pyré zohrejeme na 40–45 °C. Pridáme pektín s cukrom, privedieme do varu a varíme 2 minúty. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej a necháme vychladiť.
  5. Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme. Maslo vyšľaháme, a potom doň pomaly zašľaháme roztopenú čokoládu. Necháme stabilizovať pod fóliou.
  6. Mach: Vajce vyšľaháme s cukrom a medom do peny. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a farbu. Nalejeme do nádoby a pečieme v mikrovlnke cca 2 minúty.
  7. Plnenie torty: Korpus potrieme sirupom, natrieme ganache, navrstvíme compotée, opäť ganache a prikryjeme ďalším plátom. Postup zopakujeme. Tortu vychladíme a obtrieme obterovou ganache.
  8. Finálne zdobenie: Zo zafarbeného jedlého papiera vytvoríme „šupiny cibule“. Zelený papier použijeme na listy, biely na okvetné lístky. Zo žltej hmoty a drôtika vytvoríme „srdiečko“. Kompletujeme tortu na podložke, dotieňujeme jedlými farbami. Zvyšný korpus rozdrobíme ako „pôdu“. Mach rozdrvíme a dozdobíme po obvode a vrchu torty.
Korpus kakaovo-perníkový
  • 7 vajec
  • 350 g kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 45 g kakaa
  • 3 PL oleja
  • 14 PL vriacej vody
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
Čokoládová ganache
  • 400 g horkej čokolády 54 %
  • 800 g smotany na šľahanie 36 %
  • 1 ČL instantnej kávy
Mangovo-marhuľový sirup s marhuľovým brandy
  • 150 g marhuľového kompótu
  • 150 g mangového pyré
  • 60 g marhuľového brandy
  • 20 g citrónovej šťavy
  • 30 g trstinového cukru
Mangové compotée
  • 600 g mrazeného manga
  • 90 g mangového pyré
  • 12 g pektínu
  • 90 g kryštálového cukru
  • kyselina citrónová (podľa potreby)
Obterová ganache
  • 150 g masla
  • 270 g horkej čokolády 54 %
  • 30 g kakaového masla
Mach
  • 1 ks vajce
  • 30 g medu
  • 12 g kryštálového cukru
  • 25 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • zelená farba
Ozdoba
  • 8 ks jedlého papiera
  1. Korpus: Vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Suché suroviny preosejeme. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej a vodu. Opatrne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Do tejto zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (18 cm forma + 18 cm kovová miska). Pečieme pri 170 °C cca 30–35 min.
  2. Čokoládová ganache: Zohrejeme smotanu s kávou tesne pod bod varu. Nalejeme ju na čokoládu a necháme postáť. Premiešame ponorným mixérom, prikryjeme fóliou a necháme vychladiť. Pred použitím vyšľaháme (ručne, aby sme ju neprešľahali).
  3. Mangovo-marhuľový sirup: Marhule rozmixujeme, pridáme pyré, citrónovú šťavu a cukor, povaríme. Na záver pridáme marhuľové brandy.
  4. Mangové compotée: Mango a pyré zohrejeme na 40–45 °C. Pridáme pektín s cukrom, privedieme do varu a varíme 2 minúty. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej a necháme vychladiť.
  5. Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme. Maslo vyšľaháme, a potom doň pomaly zašľaháme roztopenú čokoládu. Necháme stabilizovať pod fóliou.
  6. Mach: Vajce vyšľaháme s cukrom a medom do peny. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a farbu. Nalejeme do nádoby a pečieme v mikrovlnke cca 2 minúty.
  7. Plnenie torty: Korpus potrieme sirupom, natrieme ganache, navrstvíme compotée, opäť ganache a prikryjeme ďalším plátom. Postup zopakujeme. Tortu vychladíme a obtrieme obterovou ganache.
  8. Finálne zdobenie: Zo zafarbeného jedlého papiera vytvoríme „šupiny cibule“. Zelený papier použijeme na listy, biely na okvetné lístky. Zo žltej hmoty a drôtika vytvoríme „srdiečko“. Kompletujeme tortu na podložke, dotieňujeme jedlými farbami. Zvyšný korpus rozdrobíme ako „pôdu“. Mach rozdrvíme a dozdobíme po obvode a vrchu torty.