Korpus: Vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Suché suroviny preosejeme. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej a vodu. Opatrne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Do tejto zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (18 cm forma + 18 cm kovová miska). Pečieme pri 170 °C cca 30–35 min.
Čokoládová ganache: Zohrejeme smotanu s kávou tesne pod bod varu. Nalejeme ju na čokoládu a necháme postáť. Premiešame ponorným mixérom, prikryjeme fóliou a necháme vychladiť. Pred použitím vyšľaháme (ručne, aby sme ju neprešľahali).
Mangovo-marhuľový sirup: Marhule rozmixujeme, pridáme pyré, citrónovú šťavu a cukor, povaríme. Na záver pridáme marhuľové brandy.
Mangové compotée: Mango a pyré zohrejeme na 40–45 °C. Pridáme pektín s cukrom, privedieme do varu a varíme 2 minúty. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej a necháme vychladiť.
Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme. Maslo vyšľaháme, a potom doň pomaly zašľaháme roztopenú čokoládu. Necháme stabilizovať pod fóliou.
Mach: Vajce vyšľaháme s cukrom a medom do peny. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a farbu. Nalejeme do nádoby a pečieme v mikrovlnke cca 2 minúty.
Plnenie torty: Korpus potrieme sirupom, natrieme ganache, navrstvíme compotée, opäť ganache a prikryjeme ďalším plátom. Postup zopakujeme. Tortu vychladíme a obtrieme obterovou ganache.
Finálne zdobenie: Zo zafarbeného jedlého papiera vytvoríme „šupiny cibule“. Zelený papier použijeme na listy, biely na okvetné lístky. Zo žltej hmoty a drôtika vytvoríme „srdiečko“. Kompletujeme tortu na podložke, dotieňujeme jedlými farbami. Zvyšný korpus rozdrobíme ako „pôdu“. Mach rozdrvíme a dozdobíme po obvode a vrchu torty.
Korpus: Vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Suché suroviny preosejeme. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej a vodu. Opatrne vmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Do tejto zmesi jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (18 cm forma + 18 cm kovová miska). Pečieme pri 170 °C cca 30–35 min.
Čokoládová ganache: Zohrejeme smotanu s kávou tesne pod bod varu. Nalejeme ju na čokoládu a necháme postáť. Premiešame ponorným mixérom, prikryjeme fóliou a necháme vychladiť. Pred použitím vyšľaháme (ručne, aby sme ju neprešľahali).
Mangovo-marhuľový sirup: Marhule rozmixujeme, pridáme pyré, citrónovú šťavu a cukor, povaríme. Na záver pridáme marhuľové brandy.
Mangové compotée: Mango a pyré zohrejeme na 40–45 °C. Pridáme pektín s cukrom, privedieme do varu a varíme 2 minúty. Nakoniec pridáme trochu kyseliny citrónovej a necháme vychladiť.
Obterová ganache: Čokoládu a kakaové maslo roztopíme. Maslo vyšľaháme, a potom doň pomaly zašľaháme roztopenú čokoládu. Necháme stabilizovať pod fóliou.
Mach: Vajce vyšľaháme s cukrom a medom do peny. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a farbu. Nalejeme do nádoby a pečieme v mikrovlnke cca 2 minúty.
Plnenie torty: Korpus potrieme sirupom, natrieme ganache, navrstvíme compotée, opäť ganache a prikryjeme ďalším plátom. Postup zopakujeme. Tortu vychladíme a obtrieme obterovou ganache.
Finálne zdobenie: Zo zafarbeného jedlého papiera vytvoríme „šupiny cibule“. Zelený papier použijeme na listy, biely na okvetné lístky. Zo žltej hmoty a drôtika vytvoríme „srdiečko“. Kompletujeme tortu na podložke, dotieňujeme jedlými farbami. Zvyšný korpus rozdrobíme ako „pôdu“. Mach rozdrvíme a dozdobíme po obvode a vrchu torty.