220 g hladkej pšeničnej múky (prípadne hladkej celozrnnej)
55 g masla
½ ČL soli
25 g vlažnej vody
Na podávanie
rímsky šalát (lettuce)
parmezánové hobliny
mikro žerucha
Postup
Kuracie mäso a vývar: Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a osolíme. Vložíme kuracie stehná, privedieme k varu a varíme 12–14 minút do mäkka. Necháme vychladnúť vo vývare. Mäso nasekáme nadrobno a vývar odložíme na bešamel.
Bešamel a plnka: Z masla a múky urobíme zápražku, postupne zašľaháme horúci vývar do hustého bešamelu. Vmiešame parmezán, ančovičky a cesnak, rozmixujeme dohladka, potom pridáme petržlen a nasekané mäso. Dochutíme soľou a korením, preložíme do misky a necháme v chladničke stuhnúť.
Tvarovanie a obaľovanie: Zo studenej hmoty vytvarujeme 12 guľôčok. Obaľujeme postupne v múke, vajci a strúhanke. Odložíme do chladničky.
Vyprážanie krokiet: Olej rozohrejeme na 180 °C a krokety smažíme 2–3 minúty dozlatista. Necháme odkvapkať.
Cézar dresing: Vajce, ocot a horčicu rozmixujeme dohladka. Pridáme ančovičku a za mixovania postupne prilievame olivový olej (ako majonézu). Vmiešame parmezán, dochutíme worcesterskou a citrónovou šťavou, podľa potreby zriedime teplou vodou na ľahko tečúcu konzistenciu.
Tortilly: Všetky suroviny spojíme a vymiesime hladké cesto. Necháme 15 minút odpočinúť. Rozdelíme na 6 menších (alebo 4 väčšie) diely, vytvarujeme guličky a natenko rozvaľkáme. Pečieme nasucho na panvici z oboch strán 30–60 sekúnd, až sa nafúknu a miestami zhnednú. Hotové prikrývame mierne navlhčenou utierkou.
Servírovanie: Tortilly plníme rímskym šalátom, horúcimi kroketami a pokvapkáme cézar dresingom. Posypeme parmezánovými hoblinami a dozdobíme mikro žeruchou. Podávame ihneď.
220 g hladkej pšeničnej múky (prípadne hladkej celozrnnej)
55 g masla
½ ČL soli
25 g vlažnej vody
Na podávanie
rímsky šalát (lettuce)
parmezánové hobliny
mikro žerucha
Kuracie mäso a vývar: Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a osolíme. Vložíme kuracie stehná, privedieme k varu a varíme 12–14 minút do mäkka. Necháme vychladnúť vo vývare. Mäso nasekáme nadrobno a vývar odložíme na bešamel.
Bešamel a plnka: Z masla a múky urobíme zápražku, postupne zašľaháme horúci vývar do hustého bešamelu. Vmiešame parmezán, ančovičky a cesnak, rozmixujeme dohladka, potom pridáme petržlen a nasekané mäso. Dochutíme soľou a korením, preložíme do misky a necháme v chladničke stuhnúť.
Tvarovanie a obaľovanie: Zo studenej hmoty vytvarujeme 12 guľôčok. Obaľujeme postupne v múke, vajci a strúhanke. Odložíme do chladničky.
Vyprážanie krokiet: Olej rozohrejeme na 180 °C a krokety smažíme 2–3 minúty dozlatista. Necháme odkvapkať.
Cézar dresing: Vajce, ocot a horčicu rozmixujeme dohladka. Pridáme ančovičku a za mixovania postupne prilievame olivový olej (ako majonézu). Vmiešame parmezán, dochutíme worcesterskou a citrónovou šťavou, podľa potreby zriedime teplou vodou na ľahko tečúcu konzistenciu.
Tortilly: Všetky suroviny spojíme a vymiesime hladké cesto. Necháme 15 minút odpočinúť. Rozdelíme na 6 menších (alebo 4 väčšie) diely, vytvarujeme guličky a natenko rozvaľkáme. Pečieme nasucho na panvici z oboch strán 30–60 sekúnd, až sa nafúknu a miestami zhnednú. Hotové prikrývame mierne navlhčenou utierkou.
Servírovanie: Tortilly plníme rímskym šalátom, horúcimi kroketami a pokvapkáme cézar dresingom. Posypeme parmezánovými hoblinami a dozdobíme mikro žeruchou. Podávame ihneď.