Príprava cesta: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. V mixéri šľaháme celé vajcia, žĺtky a cukor približne 15 minút – zmes by mala byť nadýchaná a svetlá. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, zľahka premiešame a opatrne vmiešame preosiatu múku. Nakoniec primiešame prášok do pečiva. Cesto premiešavame zdola nahor, aby sme zachovali objem.
Pečenie: Cesto preložíme do zdobiaceho vrecka a na pripravený plech nastriekame menšie kopčeky s dostatočnými rozostupmi. Pečieme 10–12 minút, kým cukríky (cavacas) nie sú jemne zlatisté. Po upečení ich opatrne prenesieme pomocou špachtle na mriežku a necháme vychladnúť.
Poleva: V miske vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom – najprv premiešame a potom pridáme citrónovú šťavu. Šľaháme metličkou alebo ručným mixérom, kým nevznikne hustá, biela a lesklá pasta. Konzistencia má byť nadýchaná a pevná.
Glazúrovanie: Vychladnuté cavacas najskôr natrieme polevou zo spodnej strany a necháme zaschnúť na mriežke. Keď je poleva suchá, natrieme aj vrchnú časť a prstami jemne prejdeme po povrchu, aby sme vytvorili tradičné nepravidelné stopy v poleve.
Servírovanie: Cavacas necháme úplne vyschnúť pri izbovej teplote. Skladujeme v suchu, ideálne v uzatvorenej nádobe, kde vydržia niekoľko dní jemné a chutné.
Príprava cesta: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. V mixéri šľaháme celé vajcia, žĺtky a cukor približne 15 minút – zmes by mala byť nadýchaná a svetlá. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, zľahka premiešame a opatrne vmiešame preosiatu múku. Nakoniec primiešame prášok do pečiva. Cesto premiešavame zdola nahor, aby sme zachovali objem.
Pečenie: Cesto preložíme do zdobiaceho vrecka a na pripravený plech nastriekame menšie kopčeky s dostatočnými rozostupmi. Pečieme 10–12 minút, kým cukríky (cavacas) nie sú jemne zlatisté. Po upečení ich opatrne prenesieme pomocou špachtle na mriežku a necháme vychladnúť.
Poleva: V miske vyšľaháme bielok s preosiatym práškovým cukrom – najprv premiešame a potom pridáme citrónovú šťavu. Šľaháme metličkou alebo ručným mixérom, kým nevznikne hustá, biela a lesklá pasta. Konzistencia má byť nadýchaná a pevná.
Glazúrovanie: Vychladnuté cavacas najskôr natrieme polevou zo spodnej strany a necháme zaschnúť na mriežke. Keď je poleva suchá, natrieme aj vrchnú časť a prstami jemne prejdeme po povrchu, aby sme vytvorili tradičné nepravidelné stopy v poleve.
Servírovanie: Cavacas necháme úplne vyschnúť pri izbovej teplote. Skladujeme v suchu, ideálne v uzatvorenej nádobe, kde vydržia niekoľko dní jemné a chutné.