Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Bubble vafle
  • 1 a 1/2 šálky univerzálnej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky vody
  • 3 PL repkového alebo rastlinného oleja
  • štipka vanilkového prachu
  • nelepivý sprej na vaflovač
Kokosový gél
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 25 g bielej čokolády
  • 25 g kryštálového cukru
  • 3,5 g agar agar
Mangová salsa s limetkou a javorovým sirupom
  • 1 zrelé mango
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1/2 limetky – šťava a kôra
Na ozdobu
  • čerstvá mäta
  • limetková kôra kandizovaná v cukrovej vode
  • jedlé kvety (napr. fialky)

Postup

  1. Cesto: V mise zmiešame múku, cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko, vodu, olej a vanilku. Tekutú zmes vlejeme k suchým surovinám a šľaháme, kým nezmiznú hrudky.
  2. Bubble vaflovač predhrejeme a postriekame sprejom. Cesto nalievame tak, aby sa zaplnili jednotlivé bubliny (cca 2/3 šálky). Pečieme cca 2 minúty, otočíme a dopečieme ďalšie 2 minúty dozlatista. Po vytiahnutí môžeme prehodiť cez valček, aby si vafľa zachovala tvar. Uchováme v teple.
  3. Kokosový gél: Kokosové mlieko, bielu čokoládu, cukor a agar privedieme do varu. Mierne varíme 2 minúty. Vylejeme tenkú vrstvu na plech a necháme v chladničke stuhnúť. Potom želé rozmixujeme dohladka (napr. v mlynčeku na kávu) a nalejeme do zdobiacej fľaštičky.
  4. Mangová salsa: Mango ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme javorový sirup, limetkovú šťavu a kôru. Premiešame a podľa chuti dochutíme ďalšou limetkou.
  5. Kandizovaná limetková kôra: Limetkovú kôru povaríme v cukrovej vode, scedíme, položíme na plech s papierom, posypeme cukrom a sušíme v rúre pri 80 °C.
  6. Servírovanie: Hotové Bubble vafle ozdobíme kokosovým gélom, mangovou salsou, jedlými fialkami, lístkami mäty a kandizovanou limetkovou kôrou. Podávame ihneď.
Bubble vafle
  • 1 a 1/2 šálky univerzálnej múky
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky vody
  • 3 PL repkového alebo rastlinného oleja
  • štipka vanilkového prachu
  • nelepivý sprej na vaflovač
Kokosový gél
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 25 g bielej čokolády
  • 25 g kryštálového cukru
  • 3,5 g agar agar
Mangová salsa s limetkou a javorovým sirupom
  • 1 zrelé mango
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1/2 limetky – šťava a kôra
Na ozdobu
  • čerstvá mäta
  • limetková kôra kandizovaná v cukrovej vode
  • jedlé kvety (napr. fialky)
  1. Cesto: V mise zmiešame múku, cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme mlieko, vodu, olej a vanilku. Tekutú zmes vlejeme k suchým surovinám a šľaháme, kým nezmiznú hrudky.
  2. Bubble vaflovač predhrejeme a postriekame sprejom. Cesto nalievame tak, aby sa zaplnili jednotlivé bubliny (cca 2/3 šálky). Pečieme cca 2 minúty, otočíme a dopečieme ďalšie 2 minúty dozlatista. Po vytiahnutí môžeme prehodiť cez valček, aby si vafľa zachovala tvar. Uchováme v teple.
  3. Kokosový gél: Kokosové mlieko, bielu čokoládu, cukor a agar privedieme do varu. Mierne varíme 2 minúty. Vylejeme tenkú vrstvu na plech a necháme v chladničke stuhnúť. Potom želé rozmixujeme dohladka (napr. v mlynčeku na kávu) a nalejeme do zdobiacej fľaštičky.
  4. Mangová salsa: Mango ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme javorový sirup, limetkovú šťavu a kôru. Premiešame a podľa chuti dochutíme ďalšou limetkou.
  5. Kandizovaná limetková kôra: Limetkovú kôru povaríme v cukrovej vode, scedíme, položíme na plech s papierom, posypeme cukrom a sušíme v rúre pri 80 °C.
  6. Servírovanie: Hotové Bubble vafle ozdobíme kokosovým gélom, mangovou salsou, jedlými fialkami, lístkami mäty a kandizovanou limetkovou kôrou. Podávame ihneď.