Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto – veľké korpusy
  • 12 vajec
  • 600 g hladkej múky
  • 600 g kryštálového cukru
  • 1½ balíčka prášku do pečiva
  • 24 PL vody
Cesto – malé korpusy
  • 6 vajec
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g kryštálového cukru
  • ¾ balíčka prášku do pečiva
  • 12 PL vody
Nugátová plnka
  • 450 ml plnotučného mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g horkej čokolády na varenie
  • 3 ČL kakaa
  • 150 g mandľovej múky
  • 540 g masla
  • 240 g práškového cukru
  • 600 g černíc
Chrumkavá zložka
  • 50 g tmavej čokolády
  • 50 g kakaového crumble
  • 50 g paillete feuilletine
Paillete feuilletine
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g roztopeného masla
  • 70 g práškového cukru
  • 70 g bielkov
Crumble
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 55 g zmäknutého masla
Černicový vklad
  • 600 g čerstvých černíc
  • 200 g kryštálového cukru
  • pektín podľa potreby
Obter torty
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g práškového cukru
Zvlhčenie korpusov
  • cukrový sirup
  • voda
Pomôcky
  • podnos na tortu (30 cm a 18 cm)
  • výstuhy
  • naznačovacia špachtľa
  • štetec
  • stierka
  • vodka
  • čierne kakao
  • hnedé kakao
  • kuchynský štetec
  • floristická páska
  • poľné kvety

Postup

  1. Korpusy: V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne pridávame po lyžiciach múku s práškom do pečiva a vodu. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 30–40 minút. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menších korpusoch.
  2. Nugátová plnka: Cukor, múku, vanilkový cukor, kakao a nasekanú čokoládu zmiešame. Pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne pridávame uvarený krém a mandľovú múku.
  3. Paillete feuilletine: Zmiešame všetky suroviny, cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na papier na pečenie a pečieme pri 160 °C približne 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a podrvíme.
  4. Crumble: Všetky suroviny zmiešame, zabalíme do fólie a necháme v chladničke. Potom nastrúhame a pečieme na 170 °C približne 10 minút. Po vychladnutí zmiešame s podrveným paillete feuilletine a roztopenou tmavou čokoládou.
  5. Černicový vklad: Černice, cukor a pektín spolu varíme na panvici do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  6. Obterový krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
  7. Skladanie torty: Na podnos nanesieme trochu krému, aby sa korpus neposúval, a položíme prvý korpus. Každý korpus navlhčíme sirupovou vodou. Vrstvy ukládame nasledovne: korpus – nugátový krém – černicový vklad – korpus – nugátový krém – chrumkavá zložka – korpus – nugátový krém – černice – korpus. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menšej torte.
  8. Finálne zdobenie: Do spodného korpusu zapichneme výstuhy a obtiahneme ho krémom. Naň položíme menšiu tortu a rovnako ju obtiahneme. Vodku zmiešame s čiernym kakaom a pomocou štetca naznačíme na povrchu motív brezovej kôry. Na spodnom diele namaľujeme vyrezávané srdce a prasklinu. Vrch potrieme jemne hnedým krémom ako prerezaný peň. Nakoniec vpichneme floristickou páskou omotané poľné kvety pre výsledný efekt.
Cesto – veľké korpusy
  • 12 vajec
  • 600 g hladkej múky
  • 600 g kryštálového cukru
  • 1½ balíčka prášku do pečiva
  • 24 PL vody
Cesto – malé korpusy
  • 6 vajec
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g kryštálového cukru
  • ¾ balíčka prášku do pečiva
  • 12 PL vody
Nugátová plnka
  • 450 ml plnotučného mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 60 g kryštálového cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g horkej čokolády na varenie
  • 3 ČL kakaa
  • 150 g mandľovej múky
  • 540 g masla
  • 240 g práškového cukru
  • 600 g černíc
Chrumkavá zložka
  • 50 g tmavej čokolády
  • 50 g kakaového crumble
  • 50 g paillete feuilletine
Paillete feuilletine
  • 70 g hladkej múky
  • 70 g roztopeného masla
  • 70 g práškového cukru
  • 70 g bielkov
Crumble
  • 50 g trstinového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 55 g zmäknutého masla
Černicový vklad
  • 600 g čerstvých černíc
  • 200 g kryštálového cukru
  • pektín podľa potreby
Obter torty
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g práškového cukru
Zvlhčenie korpusov
  • cukrový sirup
  • voda
Pomôcky
  • podnos na tortu (30 cm a 18 cm)
  • výstuhy
  • naznačovacia špachtľa
  • štetec
  • stierka
  • vodka
  • čierne kakao
  • hnedé kakao
  • kuchynský štetec
  • floristická páska
  • poľné kvety
  1. Korpusy: V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne pridávame po lyžiciach múku s práškom do pečiva a vodu. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 30–40 minút. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menších korpusoch.
  2. Nugátová plnka: Cukor, múku, vanilkový cukor, kakao a nasekanú čokoládu zmiešame. Pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne pridávame uvarený krém a mandľovú múku.
  3. Paillete feuilletine: Zmiešame všetky suroviny, cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na papier na pečenie a pečieme pri 160 °C približne 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a podrvíme.
  4. Crumble: Všetky suroviny zmiešame, zabalíme do fólie a necháme v chladničke. Potom nastrúhame a pečieme na 170 °C približne 10 minút. Po vychladnutí zmiešame s podrveným paillete feuilletine a roztopenou tmavou čokoládou.
  5. Černicový vklad: Černice, cukor a pektín spolu varíme na panvici do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  6. Obterový krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
  7. Skladanie torty: Na podnos nanesieme trochu krému, aby sa korpus neposúval, a položíme prvý korpus. Každý korpus navlhčíme sirupovou vodou. Vrstvy ukládame nasledovne: korpus – nugátový krém – černicový vklad – korpus – nugátový krém – chrumkavá zložka – korpus – nugátový krém – černice – korpus. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menšej torte.
  8. Finálne zdobenie: Do spodného korpusu zapichneme výstuhy a obtiahneme ho krémom. Naň položíme menšiu tortu a rovnako ju obtiahneme. Vodku zmiešame s čiernym kakaom a pomocou štetca naznačíme na povrchu motív brezovej kôry. Na spodnom diele namaľujeme vyrezávané srdce a prasklinu. Vrch potrieme jemne hnedým krémom ako prerezaný peň. Nakoniec vpichneme floristickou páskou omotané poľné kvety pre výsledný efekt.