Korpusy: V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne pridávame po lyžiciach múku s práškom do pečiva a vodu. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 30–40 minút. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menších korpusoch.
Nugátová plnka: Cukor, múku, vanilkový cukor, kakao a nasekanú čokoládu zmiešame. Pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne pridávame uvarený krém a mandľovú múku.
Paillete feuilletine: Zmiešame všetky suroviny, cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na papier na pečenie a pečieme pri 160 °C približne 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a podrvíme.
Crumble: Všetky suroviny zmiešame, zabalíme do fólie a necháme v chladničke. Potom nastrúhame a pečieme na 170 °C približne 10 minút. Po vychladnutí zmiešame s podrveným paillete feuilletine a roztopenou tmavou čokoládou.
Černicový vklad: Černice, cukor a pektín spolu varíme na panvici do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Obterový krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
Skladanie torty: Na podnos nanesieme trochu krému, aby sa korpus neposúval, a položíme prvý korpus. Každý korpus navlhčíme sirupovou vodou. Vrstvy ukládame nasledovne: korpus – nugátový krém – černicový vklad – korpus – nugátový krém – chrumkavá zložka – korpus – nugátový krém – černice – korpus. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menšej torte.
Finálne zdobenie: Do spodného korpusu zapichneme výstuhy a obtiahneme ho krémom. Naň položíme menšiu tortu a rovnako ju obtiahneme. Vodku zmiešame s čiernym kakaom a pomocou štetca naznačíme na povrchu motív brezovej kôry. Na spodnom diele namaľujeme vyrezávané srdce a prasklinu. Vrch potrieme jemne hnedým krémom ako prerezaný peň. Nakoniec vpichneme floristickou páskou omotané poľné kvety pre výsledný efekt.
Korpusy: V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Postupne pridávame po lyžiciach múku s práškom do pečiva a vodu. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C približne 30–40 minút. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menších korpusoch.
Nugátová plnka: Cukor, múku, vanilkový cukor, kakao a nasekanú čokoládu zmiešame. Pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a postupne pridávame uvarený krém a mandľovú múku.
Paillete feuilletine: Zmiešame všetky suroviny, cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na papier na pečenie a pečieme pri 160 °C približne 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a podrvíme.
Crumble: Všetky suroviny zmiešame, zabalíme do fólie a necháme v chladničke. Potom nastrúhame a pečieme na 170 °C približne 10 minút. Po vychladnutí zmiešame s podrveným paillete feuilletine a roztopenou tmavou čokoládou.
Černicový vklad: Černice, cukor a pektín spolu varíme na panvici do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Obterový krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme do hladkého krému.
Skladanie torty: Na podnos nanesieme trochu krému, aby sa korpus neposúval, a položíme prvý korpus. Každý korpus navlhčíme sirupovou vodou. Vrstvy ukládame nasledovne: korpus – nugátový krém – černicový vklad – korpus – nugátový krém – chrumkavá zložka – korpus – nugátový krém – černice – korpus. Rovnaký postup zopakujeme aj pri menšej torte.
Finálne zdobenie: Do spodného korpusu zapichneme výstuhy a obtiahneme ho krémom. Naň položíme menšiu tortu a rovnako ju obtiahneme. Vodku zmiešame s čiernym kakaom a pomocou štetca naznačíme na povrchu motív brezovej kôry. Na spodnom diele namaľujeme vyrezávané srdce a prasklinu. Vrch potrieme jemne hnedým krémom ako prerezaný peň. Nakoniec vpichneme floristickou páskou omotané poľné kvety pre výsledný efekt.