Cesto: Hladkú a arašidovú múku zmiešame s cukrom a pridáme na kocky nakrájané studené maslo. V kuchynskom robote vymiešame do pieskovej konzistencie. Pridáme vajce a cesto zachladíme v chladničke na 15 – 20 minút. Vyvaľkáme na cca 5 mm a vložíme do formy (25 cm). Vytvoríme aj 4 cm vysoký okraj. Dáme do mrazničky.
Čokoládová náplň: Smotanu privedieme k varu, vylejeme na čokoládu a vymiešame dohladka. Pridáme kávu, arašidové maslo, vajcia, soľ a premixujeme ponorným mixérom na emulziu.
Broskyňový džem: Broskyne nakrájame na kocky, pridáme cukor, citrónovú kôru, šťavu, škrob, soľ a premiešame. Dáme variť, kým zmes nezhustne. Necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pečenie korpusu: Predpečieme samotné cesto pri 160 °C cca 5 minút. Potom do formy nalejeme čokoládovú náplň, pridáme kúsky broskýň a pečieme 15 – 20 minút pri 160 °C.
Ozdoby: Zo zvyšného cesta vyrežeme obrys Baziliky sv. Egídia, profil cisárovnej Sissi a ďalšie ozdoby. Dáme ich zmraziť.
Na predpečenú čokoládovú náplň opatrne nanesieme broskyňový džem. Na vrch umiestnime dekorácie (bazilika, ornamenty) a dopečieme pri 160 °C.
Glazúra: Vymiešame žĺtky so smotanou a časť zafarbíme hnedou. Po dopečení ňou potrieme dekorácie a dotieňujeme podľa potreby.
Cesto: Hladkú a arašidovú múku zmiešame s cukrom a pridáme na kocky nakrájané studené maslo. V kuchynskom robote vymiešame do pieskovej konzistencie. Pridáme vajce a cesto zachladíme v chladničke na 15 – 20 minút. Vyvaľkáme na cca 5 mm a vložíme do formy (25 cm). Vytvoríme aj 4 cm vysoký okraj. Dáme do mrazničky.
Čokoládová náplň: Smotanu privedieme k varu, vylejeme na čokoládu a vymiešame dohladka. Pridáme kávu, arašidové maslo, vajcia, soľ a premixujeme ponorným mixérom na emulziu.
Broskyňový džem: Broskyne nakrájame na kocky, pridáme cukor, citrónovú kôru, šťavu, škrob, soľ a premiešame. Dáme variť, kým zmes nezhustne. Necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Pečenie korpusu: Predpečieme samotné cesto pri 160 °C cca 5 minút. Potom do formy nalejeme čokoládovú náplň, pridáme kúsky broskýň a pečieme 15 – 20 minút pri 160 °C.
Ozdoby: Zo zvyšného cesta vyrežeme obrys Baziliky sv. Egídia, profil cisárovnej Sissi a ďalšie ozdoby. Dáme ich zmraziť.
Na predpečenú čokoládovú náplň opatrne nanesieme broskyňový džem. Na vrch umiestnime dekorácie (bazilika, ornamenty) a dopečieme pri 160 °C.
Glazúra: Vymiešame žĺtky so smotanou a časť zafarbíme hnedou. Po dopečení ňou potrieme dekorácie a dotieňujeme podľa potreby.