Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si tortové formy s papierom na pečenie.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a vodou do nadýchanej peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkovej peny pridáme preosiatu múku, pomleté orechy a ručne premiešame, potom zľahka vmiešame sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier a z korpusu stiahneme vrchnú kôrku. Každý korpus rozrežeme na 3 pláty.
Vanilkový krém: vajcia, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme nad parou do peny, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Palmarín vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú vaječnú zmes.
Marhuľový džem: marhule necháme odkvapkať, zmiešame s vodou a cukrom a povaríme. Rozmixujeme, pridáme agar a varíme 10 minút, kým zmes nezhustne. Necháme vychladnúť.
Plníme: spodný plát natrieme marhuľovým džemom, nanesieme krém a do stredu poukladáme kúsky ananásu. Postup opakujeme so všetkými plátmi.
Čokoládová poleva: čokoládu s cerou rozpustíme nad parou a necháme mierne vychladnúť.
Krém na obter: palmarín vymiešame s práškovým cukrom a obtrieme celú tortu.
Boky torty posypeme mletými orechmi a vrch polejeme čokoládou tak, aby vznikli stekance. Na stred poukladáme ananás, zapichneme sviečku a krémom dozdobíme okraje. Podľa chuti ozdobíme aj vlašskými orechmi.
Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si tortové formy s papierom na pečenie.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a vodou do nadýchanej peny. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkovej peny pridáme preosiatu múku, pomleté orechy a ručne premiešame, potom zľahka vmiešame sneh. Cesto rozdelíme do dvoch foriem.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier a z korpusu stiahneme vrchnú kôrku. Každý korpus rozrežeme na 3 pláty.
Vanilkový krém: vajcia, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme nad parou do peny, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Palmarín vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladenú vaječnú zmes.
Marhuľový džem: marhule necháme odkvapkať, zmiešame s vodou a cukrom a povaríme. Rozmixujeme, pridáme agar a varíme 10 minút, kým zmes nezhustne. Necháme vychladnúť.
Plníme: spodný plát natrieme marhuľovým džemom, nanesieme krém a do stredu poukladáme kúsky ananásu. Postup opakujeme so všetkými plátmi.
Čokoládová poleva: čokoládu s cerou rozpustíme nad parou a necháme mierne vychladnúť.
Krém na obter: palmarín vymiešame s práškovým cukrom a obtrieme celú tortu.
Boky torty posypeme mletými orechmi a vrch polejeme čokoládou tak, aby vznikli stekance. Na stred poukladáme ananás, zapichneme sviečku a krémom dozdobíme okraje. Podľa chuti ozdobíme aj vlašskými orechmi.