Sypké suroviny na cesto – múku, cukor, prášok do pečiva a kakao – preosejeme, pridáme vanilkovú pastu. Pridáme nastrúhané studené maslo a zapracujeme vajce.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (25×35 cm). Boky cesta mierne vyvýšime (cca 1,5 cm). Zvyšné cesto odložíme na ozdobu.
Tvarohová plnka: všetky suroviny spolu premiešame. Vylejeme na pripravené cesto. Predpečieme 15 minút pri 180 °C.
Orechové cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovou pastou do peny, postupne pridáme olej a vlažnú vodu. Nakoniec pridáme preosiatu múku, orechy a zľahka premiešame. Vylejeme na predpečený koláč a dopečieme ďalších 25 minút.
Sušienky: zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme malé keksíky a pečieme 7–10 minút pri 180 °C. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, môžeme posypať orechmi.
Tvarohový krém: tvaroh, šľahačku, mascarpone a cukor vyšľaháme. Dochutíme citrónovou kôrou podľa chuti. Krém nanášame na vychladnutý koláč malou lyžičkou alebo nastriekame špičkou.
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Pred podávaním nakrájame, posypeme práškovým cukrom a dozdobíme krémom a sušienkami zo zvyšného cesta.
Sypké suroviny na cesto – múku, cukor, prášok do pečiva a kakao – preosejeme, pridáme vanilkovú pastu. Pridáme nastrúhané studené maslo a zapracujeme vajce.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (25×35 cm). Boky cesta mierne vyvýšime (cca 1,5 cm). Zvyšné cesto odložíme na ozdobu.
Tvarohová plnka: všetky suroviny spolu premiešame. Vylejeme na pripravené cesto. Predpečieme 15 minút pri 180 °C.
Orechové cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovou pastou do peny, postupne pridáme olej a vlažnú vodu. Nakoniec pridáme preosiatu múku, orechy a zľahka premiešame. Vylejeme na predpečený koláč a dopečieme ďalších 25 minút.
Sušienky: zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme malé keksíky a pečieme 7–10 minút pri 180 °C. Vychladnuté namáčame do rozpustenej čokolády, môžeme posypať orechmi.
Tvarohový krém: tvaroh, šľahačku, mascarpone a cukor vyšľaháme. Dochutíme citrónovou kôrou podľa chuti. Krém nanášame na vychladnutý koláč malou lyžičkou alebo nastriekame špičkou.
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Pred podávaním nakrájame, posypeme práškovým cukrom a dozdobíme krémom a sušienkami zo zvyšného cesta.