Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Astrologické spojenie

Astrologické spojenie

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 440 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 520 g kryštálového cukru
  • 480 g vajec (cca 9 ks)
  • 128 g oleja
  • 340 g mlieka
  • 16 g prášku do pečiva
  • 8 g sódy bikarbóny
  • 8 g soli
Sušené palacinky
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g vaječných bielkov
  • 50 g masla
Čokoládové crémeux
  • 120 g mlieka
  • 160 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 60 g vaječných žĺtkov
  • 12 g kryštálového cukru
  • 140 g čokolády na varenie (52 %)
Čokoládový krém
  • 800 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 120 g zlatého klasu
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g masla
  • 600 g mliečnej čokolády Callebaut 823 (33,6 %)
Na potretie korpusu
  • 100 g polotučného mlieka
Čokoládový obter
  • 250 g masla
  • 200 g horkej čokolády (54 %)
Poťahová hmota
  • 1 kg Saracino poťahová hmota
Ozdoby
  • 500 g Saracino na modelovanie
  • 1 jedlý papier na ozdoby
  • zlatá farba
  • 4 drôty
  • nožnice, štetec, zdobiace vrecko
  • modrá, čierna a biela airbrush farba
  • hubka
  • čierna prášková farba

Postup

  1. Korpus: Rúru predhrejeme na 160 °C a pripravíme si formy s papierom na pečenie. Vajcia, soľ a cukor vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a sódu. Tekuté suroviny (olej a mlieko) jemne po častiach primiešame. Cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm. Pečieme približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a korpusy rozrežeme na dve vrstvy.
  2. Sušené palacinky: Zmiešame múku, cukor, bielky a maslo do hladkej hmoty. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na drobné kúsky.
  3. Čokoládové crémeux: Mlieko so smotanou zohrejeme, žĺtky s cukrom rozmiešame a horúce mlieko k nim pomaly prilievame. Vrátime na oheň a miešame do 82 °C. Zmes precedíme cez sitko na čokoládu, premiešame a pomixujeme. Vylejeme do foriem (14 cm) a zamrazíme.
  4. Čokoládový krém: Polovicu mlieka s cukrom zohrejeme, druhú polovicu rozmiešame so žĺtkami a zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Roztopíme čokoládu, necháme ju mierne vychladnúť a zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí postupne zašľaháme maslo a vytvoríme hladký krém.
  5. Skladanie torty: Každý korpus rozrežeme na dva pláty (dokopy 4). Prvý plát pokropíme mliekom, po bokoch nastriekame krém ako mantinel a do stredu natrieme tretinu krému. Na krém rozotrieme chrumkavú vrstvu z palaciniek, prikryjeme krémom a položíme druhý plát. Opakujeme vrstvenie s crémeux vložkami. Po poskladaní tortu zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
  6. Čokoládový obter: Roztopenú čokoládu necháme mierne vychladnúť, potom ju vyšľaháme s maslom do hladkého krému. Potrieme s ňou celú vychladenú tortu a opäť dáme zachladiť.
  7. Poťahovanie a dekorovanie: Tortu potiahneme hmotou Saracino. Pomocou hubky nanesieme airbrush farby (modrú, čiernu, bielu) a necháme zachladiť. Vymodelujeme luk, 4 šípy a znamenie Strelca, natrieme zlatou farbou a necháme vyschnúť. Z jedlého papiera vytvoríme pierka, zafarbíme ich zlatou farbou a spolu s modelmi nimi ozdobíme tortu.
Korpus
  • 440 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 520 g kryštálového cukru
  • 480 g vajec (cca 9 ks)
  • 128 g oleja
  • 340 g mlieka
  • 16 g prášku do pečiva
  • 8 g sódy bikarbóny
  • 8 g soli
Sušené palacinky
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g vaječných bielkov
  • 50 g masla
Čokoládové crémeux
  • 120 g mlieka
  • 160 g smotany na šľahanie (33 %)
  • 60 g vaječných žĺtkov
  • 12 g kryštálového cukru
  • 140 g čokolády na varenie (52 %)
Čokoládový krém
  • 800 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 120 g zlatého klasu
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g masla
  • 600 g mliečnej čokolády Callebaut 823 (33,6 %)
Na potretie korpusu
  • 100 g polotučného mlieka
Čokoládový obter
  • 250 g masla
  • 200 g horkej čokolády (54 %)
Poťahová hmota
  • 1 kg Saracino poťahová hmota
Ozdoby
  • 500 g Saracino na modelovanie
  • 1 jedlý papier na ozdoby
  • zlatá farba
  • 4 drôty
  • nožnice, štetec, zdobiace vrecko
  • modrá, čierna a biela airbrush farba
  • hubka
  • čierna prášková farba
  1. Korpus: Rúru predhrejeme na 160 °C a pripravíme si formy s papierom na pečenie. Vajcia, soľ a cukor vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a sódu. Tekuté suroviny (olej a mlieko) jemne po častiach primiešame. Cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm. Pečieme približne 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a korpusy rozrežeme na dve vrstvy.
  2. Sušené palacinky: Zmiešame múku, cukor, bielky a maslo do hladkej hmoty. Cesto natrieme v tenkej vrstve na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C asi 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na drobné kúsky.
  3. Čokoládové crémeux: Mlieko so smotanou zohrejeme, žĺtky s cukrom rozmiešame a horúce mlieko k nim pomaly prilievame. Vrátime na oheň a miešame do 82 °C. Zmes precedíme cez sitko na čokoládu, premiešame a pomixujeme. Vylejeme do foriem (14 cm) a zamrazíme.
  4. Čokoládový krém: Polovicu mlieka s cukrom zohrejeme, druhú polovicu rozmiešame so žĺtkami a zlatým klasom. Za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Roztopíme čokoládu, necháme ju mierne vychladnúť a zašľaháme do pudingu. Po vychladnutí postupne zašľaháme maslo a vytvoríme hladký krém.
  5. Skladanie torty: Každý korpus rozrežeme na dva pláty (dokopy 4). Prvý plát pokropíme mliekom, po bokoch nastriekame krém ako mantinel a do stredu natrieme tretinu krému. Na krém rozotrieme chrumkavú vrstvu z palaciniek, prikryjeme krémom a položíme druhý plát. Opakujeme vrstvenie s crémeux vložkami. Po poskladaní tortu zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
  6. Čokoládový obter: Roztopenú čokoládu necháme mierne vychladnúť, potom ju vyšľaháme s maslom do hladkého krému. Potrieme s ňou celú vychladenú tortu a opäť dáme zachladiť.
  7. Poťahovanie a dekorovanie: Tortu potiahneme hmotou Saracino. Pomocou hubky nanesieme airbrush farby (modrú, čiernu, bielu) a necháme zachladiť. Vymodelujeme luk, 4 šípy a znamenie Strelca, natrieme zlatou farbou a necháme vyschnúť. Z jedlého papiera vytvoríme pierka, zafarbíme ich zlatou farbou a spolu s modelmi nimi ozdobíme tortu.