Korpus - vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a mlieko. Zvlášť pripravíme všetky suché suroviny a pridáme k zmesi. Dobre vymiešame a pridáme vriacu vody. Vylejeme na plech a pečieme v predhratej rúre do 180 stupňov 45 minút.
Francúzske palacinky - maslo zmiešame s cukrom, pridáme bielky, dobre premiešame. Pridáme múku a natrieme tenkú vrstvu na pergamen - pečieme 2-3 min. Necháme vychladnuť.
Zohrejeme smotanu, nalejeme na čokoládu, pridáme arašidovú pastu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na stabilizáciu.
Čerešňová cukrovinka - čerešne s cukrom dáme do hrnca, povaríme, pridáme vo vode rozpustený škrob. Varíme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
Chrumkavá vrstva - rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme oplátky, orechy a arašidovú pastu.
Ganasche z bielej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu a maslo. Zamiešame a dame chladiť.
Ganache z tmavej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
Vykrojíme korpusy potrebnej veľkosti, potrieme ich chrumkavou vrstvou a krémom, do stredu dáme čerešne, potom navrstvíme krém a všetko opakujeme.
Vytvarujeme misku a natrieme ganache z tmavej čokolády. Potiahneme poťahovacou hmotou. Vymodelujeme v hornej časti kornútka kopčeky zmrzliny zo zvyšku korpusu a plnky.
Ganache z bielej čokolády rozdelíme na 4 časti, do každej pridáme inú príchuť: mletú škoricu, pistáciový prášok, mak a malinový prášok. Natrieme kopčeky. Z modelovacej hmoty urobíme kornútok a višne. Dozdobíme nimi zmrzlinu.
Korpus - vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a mlieko. Zvlášť pripravíme všetky suché suroviny a pridáme k zmesi. Dobre vymiešame a pridáme vriacu vody. Vylejeme na plech a pečieme v predhratej rúre do 180 stupňov 45 minút.
Francúzske palacinky - maslo zmiešame s cukrom, pridáme bielky, dobre premiešame. Pridáme múku a natrieme tenkú vrstvu na pergamen - pečieme 2-3 min. Necháme vychladnuť.
Zohrejeme smotanu, nalejeme na čokoládu, pridáme arašidovú pastu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na stabilizáciu.
Čerešňová cukrovinka - čerešne s cukrom dáme do hrnca, povaríme, pridáme vo vode rozpustený škrob. Varíme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
Chrumkavá vrstva - rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme oplátky, orechy a arašidovú pastu.
Ganasche z bielej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu a maslo. Zamiešame a dame chladiť.
Ganache z tmavej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
Vykrojíme korpusy potrebnej veľkosti, potrieme ich chrumkavou vrstvou a krémom, do stredu dáme čerešne, potom navrstvíme krém a všetko opakujeme.
Vytvarujeme misku a natrieme ganache z tmavej čokolády. Potiahneme poťahovacou hmotou. Vymodelujeme v hornej časti kornútka kopčeky zmrzliny zo zvyšku korpusu a plnky.
Ganache z bielej čokolády rozdelíme na 4 časti, do každej pridáme inú príchuť: mletú škoricu, pistáciový prášok, mak a malinový prášok. Natrieme kopčeky. Z modelovacej hmoty urobíme kornútok a višne. Dozdobíme nimi zmrzlinu.