Korpus - žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu, pridáme olej, potom múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame.
Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej masy. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme do dvoch foriem (priemer 20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 35minút. Po 20 minútach korpusy prikryjeme papierom na pečenie.
Višne necháme rozmraziť. Šťavu z nich použijeme na poliatie korpusov, aby boli vláčnejšie.
Po úplnom vychladnutí korpusov, každý prerežeme na dve časti. Prvý korpus pokropíme višňovou šťavou a potrieme višňovým džemom. Následne nanášame krém a poukladáme višne. Postup zopakujeme dvakrát a posledný korpus a tortu potrieme zvyšným krémom. Z vychladnutej torty odrežeme trojuholník a obtrieme krémom.
Tortu potiahneme poťahovou modelovacou hmotou, ktorú sme zafarbili na žlto. Potom nanesieme druhú vrstvu, ktorú sme zafarbili žltou, oranžovou farbou. Do hmoty povykrajujeme otvory rôznych priemerov imitujúcich otvory v syre ementál. Výsledný efekt zvýrazníme prifarbením jemne hnedou farbou.
Z modelovacej hmoty si vymodelujeme sivé myšky, myšky uložíme do dier v syre ementál a okolo torty.
Postup krém. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Povrch pudingu zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neobschol a necháme vychladnúť.
Maslo necháme zmäknúť a ricottu dáme do sitka, aby odtiekla prebytočná tekutina.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a potom doň dôkladne po častiach zašľaháme vychladnutý puding izbovej teploty. Do krému zašľaháme opatrne ricottu a mascarpone a zmäknuté gaštanové pyré.
Korpus - žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu, pridáme olej, potom múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame.
Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej masy. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme do dvoch foriem (priemer 20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 35minút. Po 20 minútach korpusy prikryjeme papierom na pečenie.
Višne necháme rozmraziť. Šťavu z nich použijeme na poliatie korpusov, aby boli vláčnejšie.
Po úplnom vychladnutí korpusov, každý prerežeme na dve časti. Prvý korpus pokropíme višňovou šťavou a potrieme višňovým džemom. Následne nanášame krém a poukladáme višne. Postup zopakujeme dvakrát a posledný korpus a tortu potrieme zvyšným krémom. Z vychladnutej torty odrežeme trojuholník a obtrieme krémom.
Tortu potiahneme poťahovou modelovacou hmotou, ktorú sme zafarbili na žlto. Potom nanesieme druhú vrstvu, ktorú sme zafarbili žltou, oranžovou farbou. Do hmoty povykrajujeme otvory rôznych priemerov imitujúcich otvory v syre ementál. Výsledný efekt zvýrazníme prifarbením jemne hnedou farbou.
Z modelovacej hmoty si vymodelujeme sivé myšky, myšky uložíme do dier v syre ementál a okolo torty.
Postup krém. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Povrch pudingu zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neobschol a necháme vychladnúť.
Maslo necháme zmäknúť a ricottu dáme do sitka, aby odtiekla prebytočná tekutina.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a potom doň dôkladne po častiach zašľaháme vychladnutý puding izbovej teploty. Do krému zašľaháme opatrne ricottu a mascarpone a zmäknuté gaštanové pyré.