Úvod Novinky Tipy z programu

RECEPT: Takto sa robí tradičná huspenina podľa Zuzky Vačkovej

Pripravte si poctivú huspeninu podľa jednoduchého receptu.

RECEPT: Takto sa robí tradičná huspenina podľa Zuzky Vačkovej Zdroj: STVR

Príprava samotnej huspeniny podľa Zuzky Vačkovej je rýchla a jednoduchá, najviac času vám zaberie varenie a následné tuhnutie.

Milovníkom huspeniny sa tieto hodiny budú zdať nekonečné, po prvom súste však pochopíte, že na fantastické jedlo sa niekedy čaká aj desať hodín.

Recept na huspeninu Zdroj: STVR

Do veľkého hrnca dajte variť pripravené mäso, neskôr k nemu pridajte nadrobno nakrájanú zeleninu a korenie. Všetko spolu nechajte variť zhruba desať hodín.

Keď je huspenina uvarená, povyberajte z nej mäso aj zeleninu, nakrájajte to malé kúsky a odložte na bok. Huspeninu si následne prelejte cez sitko do misiek (alebo do jednej väčšej) a pridajte k mäso a zeleninu. Nakoniec nechajte asi osem hodín tuhnúť.

Novú kulinársku reláciu Netradičné recepty so Zuzanou Vačkovou a foodblogerom Dávidom Géczym môžete sledovať každý piatok o 14.50 na Jednotke.

Všetky odvysielané časti nájdete aj v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90