Piata séria šou Pečie celé Slovensko sa už nakrúca a stan spolu s kaštieľom Theresia Chateau v Bernolákove ožil vďaka novým súťažiacim. Opäť to tam rozvoniava koláčmi a sladkými dobrotami.
Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a svoje sily si v súťaži už počas 4 sezón zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska.
Relácia Pečie celé Slovensko dosiahla mimoriadnu popularitu a pozitívne divácke ohlasy, čo sa odrazilo aj na mimoriadnej sledovanosti, ktorá v roku 2024 dosiahla svoje rekordy.
Divákov čaká aj v piatej sérii dvanásť premiérových epizód plných inšpiratívnych výziev, kreatívnych receptov, dojímavých osobných príbehov, ale aj úsmevných momentov.
Už tradične bude divákov súťažou sprevádzať moderátorský tandem Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval, pričom hodnotenie výtvorov zostáva v rukách overenej dvojice porotkýň – Petry Tóthovej a Jozefíny Zaukolcovej.
Atmosféru a nakrúcanie si prišla pozrieť aj generálna riaditeľka STVR Martina Flašíková, ktorá bola na pľaci prvýkrát. Aký má vzťah k pečeniu?

„Viem upiecť všetko, ale robím to len príležitostne. Keď treba, upečiem tortu, koláč, aj štrúdľu, ale nepreháňam to. Mám jednu dcéru a nemá to potom, kto jesť,“ povedala s úsmevom.
Sladké má veľmi rada a medzi jej favoritov patria krémové koláče ako napríklad panna cotta. Ako sa jej páči samotná šou?
„Šou Pečie celé Slovensko je pekná pozitívna šou, ľudia si pri tom oddýchnu a môžu sa aj inšpirovať. Súťaž je na vysokej úrovni, prekvapilo ma, že toľko ľudí dokáže takto úžasne piecť,“ dodala generálna riaditeľka STVR Martina Flašíková.
25 50 75 90