Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt.

Ak si myslíte, že drží diétu a konzumuje väčšinou len zeleninu - opak je pravdou. Veľmi rada si pochutí aj na šťavnatom mäsku. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.

Zapečené kuracie prsia so zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 5 - 6 kúskov kuracích pŕs, 500 - 700 g zemiakov, 1/2 alebo celú šľahačku, 1 - 2 cibule, hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka alebo oregano), soľ a korenie na dochutenie, prípadne cesnak.

Postup: Okorenenými, nenaklepanými kuracími prsiami vyložíme maslom potretú zapekaciu misu (plech), posypeme nasekanými bylinami, zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, posolíme, premiešame a vysypeme na mäso. Zalejeme šľahačkou, v ktorej môžeme rozpučiť 2 - 3 strúčiky cesnaku, a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 45 minút. Nenáročná príprava, mäkučké mäso, úžasná chuť. Ak máte pocit, že šľahačka vám nevyhovuje, dajte na mäso napr. na plátky nakrájané paradajky alebo cukinu, ktorá tiež dodá tomuto jedlu šťavu, prípadne aj šampiňóny... V tom prípade dajte aspoň malé plátky masla na zemiaky, aby to nebolo úplne suché.

Autor: Miroslav Würfl foto: Hans

Živé vysielanie ??:??

Televízia