Varíte z kvasenej kapusty spôsobom, že z kapusty vyžmýkate šťavu a potom ju ako páchnucu tekutinu vylejete do výlevky?
Prírodné antibiotikum a antioxidant
Ak šťavu vylievate nevyužitú, nuž robíte chybu, veľkú chybu. Presvedčia vás o tom odborné argumenty. Pozrite si náš Test magazín s Michalom Slaničkom v archíve STVR, kde konštatovali:
„Kvasená kapusta je vysoko hodnotným zdrojom vitamínu C. V tejto lahôdke sa nachádza aj vitamíny E, K a viaceré zo skupiny B. Prítomné sú minerály a stopové prvky ako flór, horčík, draslík, železo či fosfor. Blahodárne pôsobí na trávenie a črevnú mikroflóru, lebo obsahuje laktobacily. Je jedným z najlepších antioxidantov. V čase tuhých mrazov posilňuje imunitu a obranyschopnosť.“
„Nezastupiteľnú úlohu má tiež pri prečisťovaní tela a zbavovaní sa odpadových látok. Vďaka vláknine a schopnosti požierať tuky sa osvedčila ako ingrediencia výborná na chudnutie a detoxikáciu.“
Likviduje aj karcinogénne bunky
„Viaceré vedecké výskumy dokazujú, že kvasená kapusta môže napomáhať aj pri likvidácii karcinogénnych buniek. Kyslá kapusta spolu so šťavou pôsobí ako prevencia ťažkých chorôb. Chráni pred rakovinou prsníka, pľúc, hrubého čreva a konečníka. Ľudia, ktorí konzumujú kvasenú kapustu aspoň 2x týždenne, majú o 40 percent nižšie riziko získania týchto rakovín oproti tým, ktorí ju konzumujú menej ako 2x mesačne.“
O vylievaní šťavy z kapusty ako o chybe informoval aj Dámsky klub dostatočne podrobne a s mnohými informáciami, o ktorých bežne nevieme.
V obsahovo nabitom príspevku o prospešnosti šťavy z kvasného procesu tejto zeleniny ste sa mohli dozvedieť:
Bomba medzi potravinami
„Vedeli ste, že šťava z kyslej kapusty je prírodným všeliekom? Antibiotikom, antioxidantom, preventívnym prostriedkom pred viacerými onkologickými ochoreniami, lebo je veľmi bohatá na fytonutrienty?“
Kto už počul o ázijskej makrobiotike ako spôsobe stravovania na základe nakysnutej zeleniny, tak ten vie, že kvasená kapusta je makrobiotickou bombou medzi potravinami.
A kyslá kapusta sa hodí aj do rôznorodých jedál. V Dámskom klube ukázali aj palacinky plnené kyslou kapustou.
Poďakujú sa tenké aj hrubé črevo
Spomínané fytonutrienty sú bioaktívne chemické látky, ktoré spomaľujú proces starnutia, pričom posilňujú imunitu, detoxikujú karcinogény a tak skôr dôjde k odumretiu nádorových buniek v tele, pričom zlepšujú komunikáciu medzi bunkami.
A v Dámskom klube informovali aj o tom, že šťava z kvasenej kapusty: „Reguluje hladinu sodíka a draslíka v našom tele. Pomáha pri chudnutí, lebo spomaľuje premenu uhlohydrátov na tuky.“
Z unikátneho zloženia šťavy z kvasenej kapusty vyniká kyselina mliečna, množstvá dôležitých vitamínov a minerálov, preto Dámsky klub odporúča:
Na pleť a na depresívnu dušu
„Jednoducho ju stačí vypiť. Ak vypijete jeden deciliter denne, čo je odporúčaná dávka, poďakuje sa vám podráždené tenké aj hrubé črevo.“
Poteší sa aj žalúdok, zníži sa zlý cholesterol v krvi a podľa slov z Dámskeho klubu by si šťavu:
„Dopriať by si ju mali ľudia, ktorí trpia na artritídu, či ich trápi reuma, dokonca aj reflux a siahnuť po tejto šťave by mali aj astmatici, lebo stimuluje fungovanie dýchacieho systému.“
Navyše v Dámskom klube dodali ďalšie zaujímavosti: „Pitie sto mililitrov kyslej vody denne by sa malo odraziť aj na vašej nálade. Depresívne a melancholické stavy by vás mali obchádzať.“
Šťavu z kvasenej kapusty si môžete naniesť na problematickú pleť, kde ju necháte na mastnej pleti zaschnúť a potom ju opláchnete vodou, pričom Dámsky klub upozornil:
„Vydržte tú nie príliš vábnu vôňu a vaša pleť bude krásne rozžiarená.“
Viac sa o benefitoch šťavy z kvasnej kapusty dozviete z archívu STVR bez reklamy a zadarmo.
25 50 75 90
