Úvod Novinky Tipy z programu

Toronto chutí svetom. V Cestou necestou objavíte mesto, kde sa na tanieri stretávajú kultúry

Pestré stravovanie je dané multikultúrnou spoločnosťou.

Toronto chutí svetom. V Cestou necestou objavíte mesto, kde sa na tanieri stretávajú kultúry Zdroj: pixabay

Najväčšie kanadské mesto Toronto sa stalo cieľom pre návštevu štábu gastronomického cestopisu Cestou necestou.

Chute a vône cez obrazovku

Spoznáme ho teda cez sprostredkované chute a vône v nedeľu 12. októbra podvečer na Jednotke o 17.55.

Hlavné mesto kanadskej provincie Ontário a najväčšie mesto Kanady má multikultúrnu populáciu. Preto sa považuje aj za veľmi tolerantné mesto s množstvom zelene a parkov, kde sa dobre žije aj z hľadiska životného prostredia.

toronto-multikulturálne-mesto-pixabay Zdroj: pixabay

Mesto sa rozprestiera na severnom brehu Ontárijského jazera a v rebríčkoch najlepších miest na život na svete často obsadzuje popredné priečky.

Názov od Indiánov

Názov mesta sa odvodzuje od slova indiánskeho kmeňa Mohawk – tkaronto. Tento pojem znamená, že je to tam, kde stromy rastú pri vode.

Ako sme zvyknutí z pútavého gastronomického cestopisu Cestou necestou, kamera nám ukáže miestne kulinárske špeciality.

Toronto-pixabay Zdroj: pixabay

Stravovanie v Toronte je veľmi pestré, čo je dané práve multikultúrnou spoločnosťou.

Hokejista na každom kroku

Keďže nielen pre Slovákov je krajina javorových listov spojená s hokejom asi neprekvapí, že najväčší kanadský reťazec občerstvenia známy svojou kávou sa volá po hokejistovi Timovi Hortonovi teda Tim Hortons.

Reťazec, ktorý má takmer šesťtisíc pobočiek po celom svete založil hokejista Tim Horton. V roku 1964 a v roku 2014 sa spojil s Burger Kingom, čím sa reťazec občerstvenia premenil na mnohomiliardový biznis.

Tim-Hortons-pixabay Zdroj: pixabay

Lenže v relácii Cestou necestou ide viac o kulinárske špeciality, aké odporúčajú slovenskí prisťahovalci.

Javorový sirup vedie

Jedno je isté, v kanadských stravovacích návykoch všade objavíte javorový sirup, ktorý sa pridáva do takmer všetkých jedál a pochutiniek od palaciniek až po marinády.

Pečie celé Slovensko

Aktuálne informácie zo zákulisia, zoznam súťažiacich a receptov a archívne epizódy šou nájdete na webe.

Viac zistíte pri sledovaní premiérovej časti Cestou necestou vždy v nedeľu podvečer na Jednotke, tentokrát z kanadského Toronta 12. októbra od 17.55.

25 50 75 90