Hliva ustricová je nielen chutná, ale aj mimoriadne prospešná pre zdravie. Jej antivirotické, antibakteriálne a antimykotické vlastnosti z nej robia skvelého pomocníka pri prevencii aj liečbe rôznych ochorení.
Obsahuje vzácne beta-glukány, polysacharidy a antioxidanty, ktoré posilňujú imunitný systém a pomáhajú organizmu lepšie zvládať nástrahy premenlivého počasia.
Okrem lahodnej polievky či iných jedál vyskúšajte aj domácu tinktúru z hlivy, ktorá môže byť prírodnou alternatívou k drahým prípravkom na podporu imunity. Jej príprava je jednoduchá a účinky vás príjemne prekvapia.
Potrebujete
300 ml vody
30 ml 50% alkohol
250 g hlivy
Postup na prípravu
Hlivu si nakrájame na malé kúsky a varíme na miernom ohni 2 až 4 hodiny. Dbáme na to, aby teplota nepresiahla 90 °C a tak sa zachovali všetky prospešné látky.
Po uvarení zmes scedíme do čistého pohára a pridáme 30 ml 50 % alkoholu. Pohár dôkladne uzavrieme a uložíme na tmavé miesto na 6 týždňov.
STVR online
Po uplynutí tejto doby tinktúru precedíme cez jemné sitko a je hotová! Stačí pár kvapiek denne a vaše telo sa vám poďakuje silnejšou imunitou.
25 50 75 90