Dedovizeň
Streda  5.05.2021 13:45
					
					
	
	
	
		Vhodné pre všetkých
	
		
		
		HD
		Európska tvorba
		
		
	
	
					
						Cyklus prináša pohľad na život Slovákov žijúcich v zahraničí a život menšín na Slovensku.
					
				
		
		
				
		
		
			
				Pomoc
			
			
				Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
				
			
		
		
	
		
		
	
				
			
		ŽUREK Poľská kuchyňa je veľmi rozmanitá, k typickým jedlám patria pirohy na milión spôsobov, tiež kopytka podobné knedlíčkom, chlodňik, jedlá z pohánky a žurek. V Poľsku platí - koľko gazdín a dedín, toľko žurekov. Základnými surovinami sú údené rebro, biela klobása, bôčik, zelenina, huby. Tajomstvom žureku je zákvas, ktorý by mal kvasiť až 5 dní. Katarzyna Bielik z občianskeho združenia Polonus zo Žiliny sa na Slovensko prisťahovala z poľského historického mesta Lublin a dnes navarí poľské národné jedlo žurek podľa svojho receptu.